PRODUKSJONEN «DAMER OG DEMONER»

Forfattere kan oppføre seg akkurat slik de vil!

En forestilling i standupaktig stil. Jeg brøler så høyt jeg kan og hopper rundt på bordene før du vet ordet av det. Barna får ta del i mine erfaringer med hvor slemme damer kan være. Jeg kommer til å ta opp en av guttene fra salen og dumpe han live foran resten av publikum! Så presenterer jeg barnebøkene mine og viser frem skisser og originalillustrasjoner. Høydepunktet i forestillingen blir gjerne når jeg tegner monster på flippover etter barnas egne beskrivelser. Som bøkene mine, er forestillingen spesielt rettet mot gutter som tror at bøker ikke er tøft. Men det er også fare for at jenter kan få latterkrampe.

Denne forestillingen har jeg hatt 4000 ganger på skoler og biblioteker over hele landet, og jeg synes fortsatt det er like gøy!

VARIGHET: 60 minutter

MÅLGRUPPE: 3-7 klasse

ARENA: Forestillingen funker best i klasserom, men jeg kan også ha større grupper i gymsal eller auditorium.

 MATERIELL
– En flippover (evt. tavle/whiteboard/smartboard)
– Rød og sort sprittusj med flat tupp. (Helst 5mm)
– En mugge vann
– En stol (type pinnestol eller lign.)

FORSLAG TIL FORBEREDELSER
– Les en eller flere av bøkene mine. (De finnes på biblioteket.)
– Bit en dame i leggen. (De finnes overalt.)
– Prøv å tegne læreren når hun/han er skikkelig sinna.
– Gå til innkjøp av gassmasker, eller grav et stort hull i hagen.

FORSLAG TIL ETTERARBEID
– Forsøke å komme over sjokket med å snakke om det hele.
– Monstertegnetime.
– Skriv en liten fortelling som mammaen din ikke hadde likt.

SAGT OM PRODUKSJONEN «Damer og Demoner»:

«Sjelden har det vært like mye liv og røre på Ski bibliotek. Det tok helt av på iskremfesten mandag kveld. Aller mest fordi de fikk besøk av en vaskeekte gærning. Forfatter og illustratør Reidar Kjelsen fikk store og små til å le seg skakke da han kom med betraktninger om livet som nettopp forfatter og illustratør, damer, bli dumpet og hvordan det var å vokse opp på 70-tallet da telefonene hang fast i veggen og du dermed ikke kunne snakke med noen mens du var på tur. Kjelsen fikk kjempegod kontakt med publikum, og leverte et usedvanlig morsomt foredrag om det han driver med og hvordan det var å vokse opp i gamle dager. Og ikke minst hvordan det er å jobbe som forfatter og illustratør.» – Stig Erlend Persson – Østlandets Blad (05.09.2018)

FØLGENDE MONSTRE ER TEGNET ETTER BARNAS BESKRIVELSER: