NÅR VET DU AT DU ER GAMMEL, OG ER DET SÅ ILLE EGENTLIG?

Jeg møtte en vill klasse på Gimse skole i dag! Turné i Sør-Trøndelag, liksom. Man kan gjøre det hvert år og det er alltid en fryd. Barna var av den anarkistiske typen, og de ble nok litt overrasket over hvor lik en gammel mann var dem selv i oppførselen. Lærerinna kom bort etterpå og fortalte hvordan hun selv hadde fått leselysten på plass gjennom å lese de første bøkene mine i forrige årtusen. Hun leste «Flink Bisk, Pus!» da hun var 8 år. Verden er liten sa hun.

Hun var blitt voksen på mange måter. Har jeg det? Skal jeg alltid være en tulling? Elevene fikk ett helt nytt monster tegnet etter deres egne beskrivelser. Heng det opp på jentedo, foreslo jeg. Vi må bare ta det opp med skolens etiske avdeling først, smilte Lærerinna. (Herregud det heter ikke «lærerinne» lenger. De er jo også mennesker slik som oss!)

Jeg er her ennå. Nyt meg mens dere kan. Jeg skal sikkert dø snart!